Najstarija izviđačka udruga u Splitu - Skautski klub “SPLIT”

SKAUTSKI KLUB "MARJAN" - osnovan je 08. I. 1956. godine i druga je naša udruga po dužini djelovanja. Prerastao je u samostalni odred iz 2. čete "Splita", u vrijeme kada je izviđačka organizacija bilježila snažan zamah.

ODRED IZVIĐAČA POMORACA “JADRAN” – osnovan je 25. III. 1956. i prva je jedinica izviđača pomoraca u Hrvatskoj i bivšoj Jugoslaviji. Bio je to iskaz našeg Jadranskog usmjerenja i tradicije, još u vremenu kada se malo i rabio taj pojam.

ODRED IZVIĐAČA POMORACA "BRODOSPLIT" - osnovan 20. II. 1960. godine iz jedne od posada OIP "Jadran" pri splitskom brodogradilištu. Bilo je to značajno širenje organizacije na krug zaposlene omladine i omladine obrtničkih škola. To je bila još jedna jedinica izviđača pomoraca koja je tada nosila naziv "Mirko Kaliterna" po mladom škverskom radniku poginulom u antifašističkoj borbi. U čitavom nizu dugih godina rada, sadašnji "Brodosplit" ostao je vrlo aktivna i primjerno sređena jedinica.

ODRED IZVIĐAČA POMORACA "SPINUT" - osnovan je 22. XII. 1962. godine kao još jedna pomoračka izviđačka jedinica u Splitu. U to vrijeme je nosio naziv "Velimir Škorpik" po znamenitom antifašističkom borcu iz II. Svj. rata. Posebno snažno bilo je djelovanje ovog Odreda s prvim generacijama izviđača na području Spinuta.

SKAUTSKI KLUB "MEJE" - osnovan je 03. III. 1963. godine na području Meja, pri tadašnjoj Osnovnoj školi "Duško Mrduljaš". Zahvaljujući tome i jedan broj odraslih voditelja bili su prosvjetni radnici te škole.

Klub brđana-veterana "DUJE" osnovan 07. V. 1996.