naslovna

Dobrodošli na stranice Splitskog skautskog zbora. Mi smo organizacija djece i mladih sa svestranim programom, ali posebno okrenuti prirodi, životu u prirodi i u skladu s prirodom.

Pridružite nam se ili saznajte više o našim aktivnostima.

Nacionalna akcija pošumljavanja

 2019.

  ''Zvjezdano selo'' Mosor, 16. IV    -      S obzirom na veliki uspjeh postignut prošle 2018-te godine, kako po pitanju širine akcije, broja sudionika - više od 2.500 broja posađenih 25.000 sadnica, broja organizacija partnera, ali i po pitanju uključenosti sponzora i medijske prisutnosti, ''Boranka'' je proglašena najboljom volonterskom kampa-njom u 2018. godini.

            Zato je bio red okupiti glavne organizacije-suradnike i zahvaliti im se. To je obavljeno na mosorskoj zvjezdarnici, u čijoj se blizini i odvijala glavnina sadnje 2018. godine. Gornjeg datuma okupljenim predstavnicima ustanova i organizacija prezentirani su rezultati i podijeljene zahvalnice. Program je predvodio Dan Špicer uz pomoć naše Ivane Jarebice.

  ''Boranka'' – Sadnja 5-6. X. 2019.  -    S obzirom na prošlogodišnje iskustvo u kojem se uočilo da je za naše jedinice-domaćine akcija, unatoč svojoj vrijednosti i važnosti, uzela prilično snage i vremena, ove godine je malo skraćena po terminima, ali ne i po obimu. U ovom prvom terminu sadilo se u blizini naselja Žrnovnica, gdje je i bilo najviše opožarene površine. Oba dana su sudjelovale naše jedinice SK ''Split'', SK ''Marjan'', OIP ''Spinut'' s 93 člana te više od 1.200 vanjskih volontera.

  ''Boranka'' – Sadnja 26-27. X. 2019.  -     Ovaj put je sadnja organizirana u blizini Sitna Gornjeg u navedenom terminu. Sudjelovali su članovi iz: SK ''Split'', OIP ''Jadran'', OIP ''Brodosplit'', OIP ''Spinut'', SK ''Meje''. Ukupno 90 članova.

 ''Boranka'' 22-24. XI. 2019. - Zadar -       Zadnja ovogodišnja akcija sadnje stabala ''Boranka'' na kojoj su sudjelovali i naši članovi održana je u blizini Zadra. Naši su članovi autobusima prebačeni u Zadar, gdje su i smješteni. Prvi je dan (subota) bio prilika za razgledavanje Zadra, a drugi je dan (nedjelja) ostvarena sadnja, unatoč lošem i kišovitom vremenu. Sudjelovali su naši članovi: SK ''Split'' sa 17 članova, SK ''Marjan'' sa 29 članova, OIP ''Brodosplit'' sa 14 članova, OPI ''Spinut'' sa 13 članova, uz 1 člana SSZ-a - ukupno 74 člana.