naslovna

Dobrodošli na stranice Splitskog skautskog zbora. Mi smo organizacija djece i mladih sa svestranim programom, ali posebno okrenuti prirodi, životu u prirodi i u skladu s prirodom.

Pridružite nam se ili saznajte više o našim aktivnostima.

            Jedan ovakav događaj u dugoj skautskoj-izviđačkoj tradiciji Splita još nismo imali, zato je ovo posebna čast i povjerenje ukazana našoj sredini. Po utiscima skautskih gostiju, kojih je bilo 480 iz 50 zemalja Europe i svijeta, povjerenje smo u potpunosti opravdali, jer doživljaj boravka u lijepom mediteranskom gradu već po sebi je doživljaj, a ukupna događanja, uz brojne tematske sjednice i sastanke sudionika, komentirana su riječima: ''Najbolje organizirana konferencija do sada!''

            Hvala na tim riječima u ime cijele Hrvatske i splitske skautske organizacije, posebno u ime ona 53 volontera iz splitskih izviđačkih jedinica, kao i 69 izviđačkih volontera iz drugih dijelova Hrvatske.

            Glavnina Konferencije se odvijala u prostorima sveučilišnog kampusa i dvoranama FESB-a u Splitu, ali i na drugim javnima lokacijama, poput otvaranja u tvrđavi Gripe, događanja na tvrđavi Gripe, zatvaranje u ''Đardinu''...

            Jedan od važnih zaključaka i WOSM-a i WAGGGS-a jest prioritet ekološkog djelovanja Skautizma posvuda, s obzirom na ozbiljne ugroze prirodnog okoliša na Zemlji, a priroda i Skautizam zapravo su nerazdvojni.

            Posljednji dan 16. Europske skautske konferencije u Splitu bio je vrlo emotivan. U velikoj konferencijskoj dvorani FESB-a WOSM se svečano oprost-io od Davida McKeea, koji je obnašao dužnost regionalnog direktora unazad petnaest godina. Njegovim zasluženim odlas-kom u mirovinu na dužnost novog regionalnog direktora stupa Abir Koubaa.

            Završnom svečanošću u splitskom Đardinu, prekrasnom gradskom parku u srcu Splita te zajedničkom večerom za sudionike, članove Europskih skautskih ureda, dužnosnike i volontere Europska skautska konferencija privedena je kraju.