naslovna

Dobrodošli na stranice Splitskog skautskog zbora. Mi smo organizacija djece i mladih sa svestranim programom, ali posebno okrenuti prirodi, životu u prirodi i u skladu s prirodom.

Pridružite nam se ili saznajte više o našim aktivnostima.

 

 

 

Logorovanje – projekt „Zdravi grad“

SC Fužine 27. VI. do 3. VII. 2017.

U našem skautskom centru u Fužinama održano je još jedno logorovanje za djecu ne-izviđače, učenike i štićenike Centra za socijalnu skrb Splita, pa ova vrijedna aktivnost za gradsku djecu ima i humanitarni karakter.

„ŠKOLA U PRIRODI“– KREŠEVO BRDO 2017. 

Sve je veći interes osnovnih škola naše Županije za ovaj naš program, pa smo u punom kapacitetu nastavili i ove godine u proljeće i jesen, čak do polovine Studenog mjeseca. Puni uspjeh kao i svake godine, uz velike pohvale učiteljica i učitelja, te oduševljenje djece sudionika.

„Budi pripravan!“ ili „Thinking day“

26. II. 2017. 

 

I u našem gradu izviđači su obilježili dan rođenja osnivača Skautizma lorda Bden Powela 22. II. 1857. No, kako je to bio radni dan, akcija je ostvarena u nedjelju 26. II.

     

 

U organizaciji Splitskog skautskog zbora od 26. svibnja do 28. svibnja 2017. na području Općine Šestanovac u Splitsko - dalmatinskoj županiji, u izviđačkom centru SSZ-a - Kreševo Brdo održan je Državni izviđački višeboj (za mlađu kategoriju – izviđače) i Državno izviđačko orijentacijsko natjecanje (za stariju kategoriju – istraživače i brđane) Saveza izviđača Hrvatske. Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz različitih dijelova Hrvatske, iz Bjelovara, Varaždina, Rijeke, Zagreba, Dugog Rata i Splita.

Luč iz Betlehema prenesena je u Beč, pa u Zagreb gdje su ga naši članovi preuzeli na svečanosti u zagrebačkoj katedrali 10-11. XII. Pokrovitelj akcije je bio Hrvatski sabor kojeg je predstavljao predsjednik gosp. Petrov.