naslovna

Dobrodošli na stranice Splitskog skautskog zbora. Mi smo organizacija djece i mladih sa svestranim programom, ali posebno okrenuti prirodi, životu u prirodi i u skladu s prirodom.

Pridružite nam se ili saznajte više o našim aktivnostima.

Dana 18. XII. Božićnu čestitku za mir i dobro izviđači su uručili splitskom gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari i njegovom zamjeniku gosp. Ninu Veli, a potom i Županu Splitsko-dalmatisnke županije gospodinu Blaženku Bobanu i njegovim suradnicima.

Delegaciju su predvodili predsjednik SSZ-a Edi Perić i tajnik SSZ-a Leo Roje, a uz njih su bili „Split“ 1, „Jadran“ 1, „Marjan“ 2, „Brodosplit“ 1, „Spinut“ 2, KB „Duje“ Ivica Vuletić.

 

 

 

 

 

 

Zbog malog nesporazuma tradicionalno okupljanje predstavnika naših udruga 1. XI. na dan Svih svetih nije se održalo. No, tradicija se ipak nastavila, ali 3. XI.

 Izviđači 1. Družine „Mirjam Tecilazić“ obišli su sva važnija počivališta naših istaknutih članova: Nade Ćišić, dugogodišnje tajnice SSZ-a, Mirjama Tecilazića, osnivača, Vedrana Čulića, dugogodišnjeg predsjednika SSZ-a, a svijeću smo zapalili i pored križa poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Lovrinac je i te subote bio pun posjetitelja, grobovi okićeni cvijećem i upaljenim svijećama, a vrijednu uspomenu na ovu akciju ponijelo je 11 članova 1. Družine i 1 član KB „Duje“. Na dan 1. XI. odazvali su se 2 člana iz OIP „Jadran“ i 1 iz SK „Marjan“, dakle ukupno 15 članova.

 

Protiču dani kao brzi potok, i za čas, evo Božića i Nove Godine. I mada ostaje malo sjete što je tako brzo „proletila“ još jedna godina, veseli nas ugođaj Božićnih blagdana, umirenje, utihnuće i dobra volja koja struji među ljudima.

 Uz sav svjetlucavi glamur koji se sve više (iz komercijalnih razloga) daje Adventu, izviđači nastavljaju sa svojom jednostavnom ali vrijednom porukom akcije „Betlehemsko svjetlo“.

 

 

 

Sajam mogućnosti organizira Grad Split s namjerom da se građanima predstavi ponuda u društvenom i volonterskom radu našeg grada. Sajam je održan 20. X. na splitskoj Rivi gdje su postavljeni pultovi za udruge. Naši su članovi dolično predstavili izviđačke aktivnosti, a tome je doprinijela i velika promocija akcije „Boranka“ koja se održavala i taj vikend. Naš SSZ su predstavljali: „Split“ 2, „Jadran“ 2, „Brodosplit“ 3 i „Spinut“ 1 član. Ukupno 8 članova.