naslovna

Dobrodošli na stranice Splitskog skautskog zbora. Mi smo organizacija djece i mladih sa svestranim programom, ali posebno okrenuti prirodi, životu u prirodi i u skladu s prirodom.

Pridružite nam se ili saznajte više o našim aktivnostima.

„Betlehemsko svjetlo“ u Splitu

23. XII. 2017.

Ove je godine „svjetlo“ donešeno iz Beča u Zagreb 17. XII. gdje je na velikoj svečanosti u zagrebačkoj katedrali prisustvovalo mnogo članova našeg SSZ-a.

 U subotu 23. XII., nakon zajedničke priredbe u Splitskom sjemeništu, duga kolona izviđača stigla je na Peristil. Tu se u dobroj atmosferi pričekao trenutak ulaska u katedralu Sv. Duje.

 

Godišnja priredba SSZ-a

23. XII. 2017.

 Mjesto održavanja opet je bilo u lijepom prostoru Splitskog sjemeništa, a s početkom u 14 sati.

 Tradicionalno uređena pozornica, s „Betlehemskim svjetlom“, stiliziranom jelkom i snjegovićem, zastavama, dok je novost bila video zid na kojem su se mogle pratiti i riječi pjesama koje smo svi zajedno pjevali.

 

 

 

Logorovanje – projekt „Zdravi grad“

SC Fužine 27. VI. do 3. VII. 2017.

U našem skautskom centru u Fužinama održano je još jedno logorovanje za djecu ne-izviđače, učenike i štićenike Centra za socijalnu skrb Splita, pa ova vrijedna aktivnost za gradsku djecu ima i humanitarni karakter.

Kamanje 20. VII. do 3. VIII. 2017.

Izviđači Hrvatske okupili su se po 10. put na svojoj nacionalnoj smotri u velikom broju, sa više od 1.100 članova i gostiju iz inozemstva. Koncept smotre je bio samostalno logorovanje jedinica uz neke zajedničke aktivnosti, radionice, Olimpijadu, međusobno posjećivanje itd.

 

 

„ŠKOLA U PRIRODI“– KREŠEVO BRDO 2017. 

Sve je veći interes osnovnih škola naše Županije za ovaj naš program, pa smo u punom kapacitetu nastavili i ove godine u proljeće i jesen, čak do polovine Studenog mjeseca. Puni uspjeh kao i svake godine, uz velike pohvale učiteljica i učitelja, te oduševljenje djece sudionika.